Blog

юни 27, 2021

Как да направим ремонт в дома си

Различните видове мазилки изискват използването на специфичен инструмент за мазилка. Инструменти за нанасяне на декоративна мазилка. Рендето подготвя измазаната повърхност за окончателно довършване – боядисване или тапетиране. С негова помощ можете да премахнете дефектите и да направите стената или тавана възможно най-равни. За да се постигне най-добър ефект, горният слой на мазилката е леко навлажнен с вода. Възможно е да го намажете малко с течен гипсов разтвор. Работната част на рендето може да бъде направена от различни видове материали. Най-удобните полурендета са направени от иглолистна дървесина. Те се използват за предварително изравняване на слоя мазилка.

 Ролка по предназначение. Работата по измазване без валяк е невъзможна. Той е полезен при подготовката на повърхността, когато трябва да грундирате стени или тавани. И след това може да се използва за нанасяне на сместа. Валяците за боядисване са изработени от каучук, филм, плат, полиуретан. Може би най-практичният е гуменият валяк. Почиства се лесно и е много издръжлив.  Инструменти за нанасяне на декоративна мазилка. Има специални ролки – те са в състояние да “нарисуват” шарки върху мазилката. Такива ролки се наричат ​​релефни: на тяхната повърхност се изрязва определен модел. Притискайки ролката към изсъхналия разтвор, получаваме красиви шарки на стената. Можете сами да направите такъв креативен валяк. Например, навийте въже или плат около обикновен гладък инструмент. Това ще даде оригиналната рисунка. Ако използвате старо въже, получавате „тревист“ украшение. Редовната найлонова торбичка дава сложен модел. Вземайки плътна материя, по-добре водоустойчива, като направим ръкав от нея и я поставим на ролка, получаваме „смачкана хартия“. Можете да изрежете фигури от употребявана автомобилна гума, да ги залепите върху ролка – ще има абсолютно изключителен модел. Спомагателни инструменти. Инструменти за декоративна мазилка от Tirbushona.bg. Можете да рисувате върху мазилка с помощта на шаблон. Можете да намерите много такива шаблони с прорези, през които боята прониква в магазините. Те обикновено се изрязват от пластмаса или филм. Шаблонът е прикрепен към слоя мазилка с маскираща лента. И след това започнете да нанасяте сместа с валяк от краищата до центъра. Оказва се необичайна декорация. Можете да вземете или поръчате самозалепващи се шаблони. Удобно е да ги прикрепите към стената, но те са за еднократна употреба. Можете, разбира се, да направите шаблони сами.

Избор на пистолет. Декоративни инструменти за мазилка. Специалният пистолет е чудесен помощник, когато трябва да измажете големи площи. Особено често се използва за фасади. Пистолетът насочва силен поток от сместа към стената. Този метод за нанасяне на разтвор се нарича пръскане. Един от доста икономичните варианти е патронният пистолет. Този инструмент за декоративна мазилка значително намалява времето за мазилка. Ако изчислите времето, което ще трябва да бъде изразходвано за един м² мазилка, се оказва, че закупуването на пистолет ще бъде много по-изгодно. Структурно това е полуавтоматично устройство. Той е прикрепен към контейнера, в който се намира мазилката. След това сместа се подава към пръскачката с помощта на компресор. Можете да изберете силата на натиск – повече или по-малко. По този начин режимът на работа на пистолета варира. Контейнерът трябва периодично да се пълни отново с разтвора – отнема време. Процесът може да бъде оптимизиран с помощта на мазилка. Той осигурява отделни функции за смесване на разтвора и подаване към пръскачката. Декоративни инструменти за мазилка. За сместа се използва доста голям контейнер, който ви позволява да работите по-дълго, без да се разсейвате от приготвянето на разтвора. Главата за доставка на разтвора се избира индивидуално във всеки отделен случай. Не го правете твърде ниско: сместа ще отлети в страни и ще изтече. Твърде високото налягане също е неблагоприятно: маркучът може да бъде изваден от апарата. Разстоянието, на което е по-добре да се позиционира пистолетът спрямо повърхността, която ще се обработва, експертите препоръчват да изберете около четиридесет сантиметра. Важно! Експертите съветват пистолетът да се държи постоянно на едно и също разстояние от стената, докато нанасяте сместа върху избраната зона. Това ще осигури равномерен слой. Не е трудно да се намери оптималното разстояние: трябва да видите при какво налягане и на какво разстояние сместа лежи равномерно и не изтича. За пистолети обикновено се използват гипсови смеси на гипсова основа. Изсъхват бързо. На пазара има специални решения за такива устройства, бадете се на телефон: +359 899 88 35 22.

ДОМ И ГРАДИНА ,
About admin

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *